top of page

Posjet EVS volonterke osnovnoj školi Franje Krežme Osijek

EVS volonterka Roxana, kao dio svoje EVS službe, posjetila je 7. razred osnovne škole Franje Krežme Osijek u sklopu sata razredne zajednice.

Tijekom boravka u školi Roxana je imala priliku upoznati naš školski sustav te ga usporediti s Rumunjskim i Belgijskim. Također je upoznala učenike 7. razreda koji su imali priliku saznati i naučiti više o Europskoj volonterskoj službi, Roxaninim EVS aktivnostima (između ostaloga kako je to volontirati s izbjeglicama i migrantima, učenje hrvatskog jezika i podučavanje francuskog jezika), Roxaninim razlozima dolaska u Osijek, prilagodbi životu u Osijeku, kulturi iz koje Roxana dolazi (rumunjskoj i belgijskoj).

Učenici su za Roxanu imali zanimljiva pitanja poput kako se prilagodila na našu klimu, hranu, jezik i ljude.

U nastavku možete pročitati što je Roxana napisala o posjeti školi.

"Visit in the school :)

I went to primary school to present my EVS sevice in Osijek. It was great. First, because I had a chance to get in Croatian school and the second because I had the chance to meet nice new people. I have presented myself in a few words and after that I spoke about my EVS in Osijek and about activities I am doing with migrants children, how I have conected with them and few words how is to live in a different country than mine, different food, culture and other things. I have great feelings beeing in front of loads of children and speaking about different kind of things and situations. For sure I want to repeat it again."




Pratite nas
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page